Напишете дума/думи за търсене

Двете грешки, които могат да разрушат и най-щастливото семейство

Когато мислим за любовта, обикновено я представяме като неразрушимо и свещено чувство, способно да преодолява всякакви препятствия.

Ако двама души са въвлечени в тази емоция, те би трябвало да работят заедно, нали? Идеята изглежда логична, но именно тук се крие капанът, който може да доведе до задънена улица във връзката. Основите на успешните отношения се градят на съвсем различни принципи. Нека разгледаме двата ключови проблема, които често разрушават и най-щастливите връзки и бракове. И то съвсем незабелязано и неочаквано.



Първият проблем при влюбването са очакванията. Какво всъщност виждаме пред себе си? Нищо конкретно, просто създаваме фантазии и представи. Любовта често се основава на измислици – вълнуваме се от образите, които сами градим. Представяме си бъдещето, но истина ли е това? Всички знаем от опит, че реалността е много различна. Първоначално може да изглежда като приказка, но рано или късно сваляме розовите очила.

И мъжете, и жените си създават илюзии. Дамите могат да очакват, че след първите подаръци нещата ще останат същите и че партньорът ще постигне огромен успех. Мъжете пък може да си представят, че тя ще бъде същата перфектна домакиня, която го глези. В реалността обаче тези неща често са просто част от първоначалната еуфория и не могат да продължат вечно. Особено след като се появят децата и сме “затиснати” от битовизмите.

Вторият проблем произтича от първия. Когато очакванията ни не се изпълнят, започваме да се опитваме да променим партньора си. Например, ако единият не иска да печели повече, другият настоява това да се промени. Тук започват истинските конфликти – всеки започва да налага своите изисквания и представи на другия.

След известно време, когато е трудно просто да си тръгнем, много хора се принуждават да останат във връзката, водени от страха от провал. Но това води до допълнително напрежение и разочарование. Връзката, която се основава на първоначална симпатия, започва да се разпада, защото не е била изградена на здрави основи.

Как да избегнете грешките? Отговорът е прост – трябва да пораснете. И не става въпрос за възраст, а за зрялост в мисленето. Отношенията не са само любов и страст, те изискват много повече. Всички емоции угасват с времето, защото те са нужни само за създаването на семейство и отглеждането на дете. Но ние, като разумни същества, трябва да мислим и за останалото. За да изградите здраво семейство, е важно да наблюдавате и анализирате дали сте съвместими. Не бива да се впускате в отношения, основани само на мимолетна симпатия. Нужно е да проверите дали наистина си подхождате.

Нека този пример ви помогне да разберете принципа: ако сте човек, който държи на стила и външния вид, едва ли ще сте съвместими с някой, който не обръща внимание на тези неща. За успешна връзка е важно и двамата да имат сходни възприятия за живота. Изисквате? Тогава и вие трябва да съответствате на тези изисквания.

Мислете предварително. Не позволявайте розовите очила да ви заблудят, защото те често водят до болка и разочарование.

СНИМКИ: Image by freepik

Image by Duncan Dao from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ