Напишете дума/думи за търсене

Седемте духовни правила за родители на Дийпак Чопра

“Вашето дете е силно по тенис и слабо по математика. Повечето родители биха наели учител по математика. А аз бих наел учител по тенис”, казва Дийпак Чопра.


Чопра е роден през 1946 година и е индийски лекар, мислител и писател, съчинил значително количество книги на тема мистика и алтернативна медицина.Книгата му ”Седемте духовни закона на успеха" е феномен, повлиял живота на милиони хората. В отговор авторът Дийпак Чопра получава хиляди писма от родители, които искат да предадат тези принципи на децата си.

”Седемте духовни закона за родители" е отговорът към тези майки и татковци, които искат да отгледат децата си с ценности, които задоволяват духовните потребности и пораждат изобилие. Седемте правила на д-р Чопра са прости, но ще окажат силно влияние върху живота на детето ви. Ето кои са те.

Всичко е възможно.

Ако искаш да получиш нещо, дай!

Когато правиш избор, променяш бъдещето.

Не казвай ”не" – следвай течението!

Всеки път когато пожелаеш или поискаш нещо, посяваш семе.

Радвай се на пътешествието.

Има причина да си тук.

Отгледано с тези прозрения, всяко дете може да постигне успеха, който идва от притежаването на най-ценните умения, които човек може да има – способността да обичаш и да бъдеш състрадателен и способността да изпитваш радост и да я предаваш на другите.

Малчуганите притежават удивителното умение да се превръщат точно в това, което им казваме, че са. Ако им казваме, че са силни, стават силни. Ако им казваме, че са добри, стават добри. Ако им казваме, че са способни, стават способни. Вдъхвайте им живот чрез думите си и един ден те ще имат нужното, за да се справят с живота.

СНИМКИ: Image by Ronald Plett from Pixabay

Image by Владимир Берзин from Pixabay

Image by Jill Wellington from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ