Напишете дума/думи за търсене

10 неща за майчинството, които никой не ви казва

В социалните мрежи майчинството често се представя като идиличен период, изпълнен със спокойни разходки в парка, кафе срещи с приятелки и сладки моменти с бебето.

Реалността обаче не винаги е толкова розова, и следващите редове ще ви покажат защо. Ето какво всъщност ви очаква.

1. Вземането на душ ще се превърне в рядък лукс, особено в началото. Именно затова сухият шампоан е станал такъв хит!


2. Децата ви винаги ще викат първо вас, дори ако седят до баща си в хола, докато вие сте заети в другата стая.


3. Ще се превърнете в майстор на времевото планиране и ще управлявате всяка минута с неподозирана прецизност.

4. Ще станете специалист по детските болести, ще се научите как да се справяте с дребните наранявания и ще развиете умения за отваряне на най-упоритите опаковки за детски играчки.


5. Ще се случи да се будите посред нощ, притеснени, че бебето ви спи твърде спокойно. А ставането сутрин ще стане по-трудно от всякога.

6. Редовните посещения на фитнеса и бързото връщане към предишната ви форма след раждането няма да са ваш приоритет. Вместо това ще предпочетете да прекарате времето си с вашето малко чудо, и това е напълно нормално!


7. Пазаруването ще се превърне в сериозна мисия, която често ще предпочитате да възложите на партньора си. Ако пък успеете да отидете сами, това може да се окаже рядка възможност за малко тишина и спокойствие.

8. Майчинството няма да ви остави време за приготвяне на сложни ястия или за поддържане на идеален дом. По-важно е да използвате тези минути, за да се освежите, докато бебето спи – или дори да си подремнете.

9. Ще се наложи да се сбогувате с някои приятелства. Новите майки често нямат време и енергия за социални контакти, което може да разклати връзките с някои приятели.

10. Животът ви вече никога няма да бъде същият, но това е нещо прекрасно!

СНИМКИ: Image by freepik

Image by grisguerra from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ