Напишете дума/думи за търсене

Тайната на най-възрастната семейна двойка за дълъг и щастлив брак

Да прекараш живота си до дълбоки старини с любим човек е истинско щастие и рядкост. Една двойка, която е в брак от близо 9 десетилетия, е доказателство за това.

Малцина са тези, които започват своята любовна история в тийнейджърските години и я поддържат през целия си живот. Дороти (103) и Тим Уолтър (102) са пример за това.

Те се смятат за най-възрастната двойка във Великобритания, която е прекарала 81 години брак без сериозни конфликти, след като са си казали ”да”. За това разказва Sun.

Историята им започва на 18 години. Дороти и Тим се срещат за първи път тогава и три години по-късно, в разгара на Втората световна война, се женят. Въпреки трудностите, те създават своя ферма за плодове, а Дороти работи във военна фабрика, където произвежда части за оръжия. Тим, от своя страна, често кара колело, за да я посрещне след работа, споделя той пред Sun.
Сватбата им се състояла в католическата църква "Св. Йосиф" в Нюбъри през 1942 г., когато и двамата са били на 21 години. Те признават, че макар понякога да имат различни мнения, никога не са се карали сериозно.

Женят се през далечната 1942 г. и са щастливи заедно и до днес.
Женят се през далечната 1942 г. и са щастливи заедно и до днес.

Двойката има две дъщери и споделят любовта си към морските пътешествия, което е източник на голяма радост за тях. Те са обиколили Европа с лодката си и препоръчват на всички семейни двойки да прекарват възможно най-много време заедно на открито и да пътуват. На въпрос каква е тайната на дългия и щастлив брак, Тим споделя: “Не може да се посочи едно нещо, но ако сте доволни от живота и партньора си, ще бъдете щастливи."

Тим Уолтър споделя, че рецептата на щастливия брак е да бъдете доволни от партньора си.
Тим Уолтър споделя, че рецептата на щастливия брак е да бъдете доволни от партньора си.

Дороти и Тим имат трима правнуци и признават, че им е било трудно да се откажат от независимостта си, когато са се преместили в старчески дом. Въпреки това, те са запазили своето чувство за хумор и оптимизъм.

СНИМКИ: Личен архив на сем. Уолтър

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ