Напишете дума/думи за търсене

Безобидните навици, които водят до развод

Една блогърка реши да събере житейските мъки и комични забележки на жени, които често водят до дребни семейни конфликти.

В началото на съвместното съжителство тези наглед незначителни неща може и да не ви правят впечатление, но с времето всичко се променя.


„Една приятелка изгони съпруга си да спи на дивана в хола," споделя потребителка. „Не можеш да си представиш колко ме ядосваше! Приготвям децата за сън, почиствам кухнята, вземам си душ и си лягам в малките часове. А той – вече спи до мен и диша дълбоко. Представяш ли си, диша!"

Тази история завършва щастливо: след няколко нощи на дивана съпругът осъзнал грешката си и изпратил жена си на почивка за две седмици. След това, по чудо, двамата успели да постигнат равноправно разпределение на домакинските задачи и дишането му нощем вече не я дразнело.

Но не всички семейни раздразнения могат да се решат толкова лесно. Някои дребни навици с времето стават непоносими. Във форум за семейни въпроси жени споделят кое ги изкарва извън нерви в ежедневието с партньорите им. Нещата на пръв поглед изглеждат незначителни, но по страстта, с която ги описват, личи, че разводът в някои семейства не е далеч. Ето няколко примера, които може би ще ви се сторят до болка познати и може би ще ви накарат да се замислите.

- „Той никога не проверява джобовете на дрехите си, преди да ги даде за пране! Веднъж изпрах паспорта му, а монетите няколко пъти запушиха канала."


- „Преди да ме попиташ за стотен път къде е нещо, защо не опиташ да го потърсиш поне за секунда? И ако го няма на най-горното място, може да пробваш да отвориш шкафа и да погледнеш вътре."


- „Вземеш ли нещо, върни го там, откъдето си го взел! Уморих се да търся неща, разхвърляни след теб, а в този хаос нищо не може да се намери."


- „Мръсното пране се слага в коша за пране. Не до него, не върху капака и определено не на ръба на леглото. Защо е толкова трудно да се отвори капакът и да се сложи вътре?"


- „Никога няма да разбера защо, след като подреждам прането и го прибирам по рафтовете му, той оставя моето на леглото, за да си го прибера сама. Какво значи: Не искам да ровя в твоите неща?"


- „Температура от 37.2 и леко запушен нос не е причина да се държи така, сякаш умира. Но мъжът ми явно мисли обратното."


- „Нямам нищо против риболова ти, но моля те, не оставяй буркана с червеи в хладилника до храната! Да, знам, че са затворени, но всеки път като ги видя, ми става лошо."


- „Винаги знам къде си ровил, защото оставяш вратите на шкафовете и чекмеджетата отворени. Всичко е винаги широко отворено."


- „Моля те, спри да се чешеш и да мляскаш. Всичко друго ще е идеално."


- „Знам, че хъркането е здравословен проблем, който не можеш да контролираш, но за бога, това се лекува! Нима не си струва да направиш нещо, за да ми помогнеш да спя спокойно?"


- „Какъв е този навик да оставяш празната бутилка от мляко обратно в хладилника? Мислиш ли, че ще се напълни сама, само защото вътре е студено?"

Тези на пръв поглед безобидни навици често водят до напрежение в отношенията, но с малко комуникация и компромис, все пак може да се намери път към разбирателство, не мислите ли?

СНИМКИ: Image by olcay ertem from Pixabay

Image by Irina Semibratova from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ