Напишете дума/думи за търсене

Правилото „777” връща искрата между партньорите

Всяка дълготрайна връзка, особено бракът, неизбежно преминава през трудни моменти. С течение на времето партньорите започват да се отчуждават, споровете стават по-чести, а съвместното време – по-оскъдно.

Понякога те дори решават да се разделят за известно време, за да разберат по-добре себе си и чувствата си. Но според психолога Брус Й. Лий, всяка криза може да бъде успешно преодоляна.

Той предлага решение, което нарича правилото „777", и уверява, че може да възроди и заздрави всяка връзка, като възвърне искрата между партньорите.

„Много двойки се разделят, защото подценяват важността на малките жестове. Те не успяват да изградят „емоционален съюз", който е основен елемент във всяка стабилна връзка. Правилото на трите седмици може да върне любовта и нежността във взаимоотношенията", казва Лий.

Какво представлява правилото „777" и как може да спаси връзката ви?

Веднъж на всеки седем дни:

Трябва да излизате на среща с партньора си. Независимо от ангажиментите – работа, деца или други задължения – веднъж седмично е важно да отделите време само за двама ви. Може да бъде вечеря в ресторант, посещение на кино или дори съвместно занимание като ново хоби. Опитайте нещо различно.

На всеки седем седмици:

Организирайте една нощ, която ще прекарате заедно. Без приятели, роднини или деца. Това може да бъде уикенд в хотел или мини-пътуване до съседен град. Важното е да сте само двамата и да отделите време един за друг.

Веднъж на всеки седем месеца:

Организирайте по-дълга романтична почивка. Ако нямате възможност да отидете на море или да отделите седмица за ваканция, може да изберете бюджетен вариант – например уикенд с палатка в гората или посещение на малък СПА център с басейн и сауна.

Психологът подчертава, че правилото може да бъде адаптирано според нуждите на всяка двойка – например да стане „555" или „888". Важното е да следвате основната идея – редовното време, прекарано заедно, укрепва емоционалната връзка и внася нови, позитивни емоции.

„Някои могат да кажат, че подобни правила убиват спонтанността и романтиката. Но веднъж щом свикнете с този ритъм, ще престанете да мислите за дните и седмиците. Ключът е да започнете да се приближавате един към друг", споделя експертът.

СНИМКИ: Image by prostooleh on Freepik

Image by StockSnap from Pixabay

Image by Duncan Dao from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ