Напишете дума/думи за търсене

Колко трябва да е висока перфектната жена според мъжете

Потребители на приложение за онлайн запознанства споделиха своите предпочитания по отношение на идеалната височина за жена.

Според мащабно проучване, включващо 20 000 британци, се оказва, че най-предпочитаният ръст при дамите е около 160 сантиметра, като 165 сантиметра е пределът, който все още се смята за привлекателен.

Мъжете, които използват приложението, по-често избират да комуникират с жени именно с тази височина.

Експертът по онлайн запознанства Аби Голдинг обаче посочва, че външните характеристики като ръст не винаги гарантират популярност в платформите за запознанства. Тя подчертава, че много от потребителите предпочитат да оценяват профилите на базата на личността, интересите и начина, по който човек се представя. „Височината сама по себе си не прави профила по-привлекателен," отбелязва Аби, добавяйки, че често хуморът и оригиналността в биографията играят по-голяма роля.

Според изследването, 88% от потребителите са по-склонни да „плъзнат надясно" – да проявят интерес – когато биографията на потенциалния партньор ги накара да се усмихнат или разсмеят. В същото време, само 16% от участниците ще „плъзнат наляво" – да отхвърлят профил – заради несъвпадение във височината или други физически параметри.

От своя страна, жените от изследването споделят, че идеалният ръст за мъж е около 173 сантиметра, което показва, че предпочитанията относно височината варират не само между половете, но и между отделните хора.

Важно е да не забравяме, че докато физическите характеристики играят роля в първоначалното впечатление, истинската привлекателност често идва от вътрешните качества на човек – неговия характер, интереси и способността да се свързва емоционално с другите. Независимо от ръста ви, най-силното ви оръжие в света на онлайн запознанствата остава вашата индивидуалност и харизма.

СНИМКИ: Image by halayalex on Freepik

Image by Ribhav Agrawal from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ