Напишете дума/думи за търсене

Ароматен тиквеник без глутен и захар

Есента е сезонът на тиквата, ароматните срещи и уютните следобеди в дъждовен ден. А защо не и в компанията на вкусен десерт?

Днес ви предлагаме модерен прочит на една традиционна рецепта. Вариантът е без глутен и захар и е много подходящ за любителите на здравословния начин на живот.

 

Необходими продукти:

8-9 оризови кори

50 г кокосово масло

300 г тиква цигулка

100 г орехови ядки

1 ч.л. канела

50 г еритритол

Начин на приготвяне:

Настържете тиквата на едро ренде. Смелете орехите в блендер. Сложете тиквата, орехите, еритритола, канелата и кокосовото масло в купа. Разбъркайте до образуване на хомогенна смес.

Намокрете една от оризовите кори. Сложете от плънката и навийте на руло. Поставете в тавичка. След това продължете с втора кора и така, докато продуктите свършат. Печете за 20-25 минути на 180 градуса. Извадете от фурната и оставете да изстине. Разрежете на парчета и сервирайте.

СНИМКИ: Image by Aliaksandra from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ