Есента е сезонът на тиквата, ароматните срещи и уютните следобеди в дъждовен ден. А защо не и в компанията на вкусен десерт?
Днес ви предлагаме модерен прочит на една традиционна рецепта. Вариантът е без глутен и захар и е много подходящ за любителите на здравословния начин на живот.
Необходими продукти:
8-9 оризови кори
50 г кокосово масло
300 г тиква цигулка
100 г орехови ядки
1 ч.л. канела
50 г еритритол
Начин на приготвяне:
Настържете тиквата на едро ренде. Смелете орехите в блендер. Сложете тиквата, орехите, еритритола, канелата и кокосовото масло в купа. Разбъркайте до образуване на хомогенна смес.
Намокрете една от оризовите кори. Сложете от плънката и навийте на руло. Поставете в тавичка. След това продължете с втора кора и така, докато продуктите свършат. Печете за 20-25 минути на 180 градуса. Извадете от фурната и оставете да изстине. Разрежете на парчета и сервирайте.
СНИМКИ: Image by Aliaksandra from Pixabay
Коментари (0)
Вашият коментар