Напишете дума/думи за търсене

Знаците, че родителите на партньора ви вредят на вашата връзка

Когато започваме нова връзка, обикновено се надяваме, че тя е трайна и здрава. Но, както често се случва в живота, не всичко върви по план, особено когато в картината се появят родителите на партньора.

Какво става, ако те имат негативно влияние върху отношенията ви? Ето някои от сигналите, които показват, че родителите на вашия партньор са твърде обсебващи.

Непрестанно се намесват във вашите отношения

Един от най-силните индикатори за токсично поведение е, когато родителите на партньора постоянно се опитват да се месят във вашата връзка. Те може да се месят, дори когато той или тя не постъпва правилно, като заемат страната на своя син или дъщеря, без да отчитат вашите чувства.

Опитват се да ви омаловажат


Ако родителите на вашия партньор често намират начини да подкопават самочувствието ви, да ви критикуват или да се намесват в решенията, които взимате заедно с половинката си – било то относно къде да живеете, или как да прекарвате времето си – това е ясен знак за токсично отношение. Такава обстановка може сериозно да навреди на връзката ви.

Преобладаващи критики вместо подкрепа


Когато родителите на партньора ви са по-склонни да ви критикуват, отколкото да ви насърчават, това говори за токсична динамика. Те може да критикуват всичко – от външния ви вид до начина, по който се отнасяте към партньора си или дори как възпитавате децата. Това създава усещане за непрекъснато напрежение.

Партньорът ви е под техен контрол


Ако вашият партньор не успява да взема самостоятелни решения и постоянно търси одобрението на родителите си, това е сериозен сигнал. Когато той или тя не поставя ясни граници с тях и се поддава на манипулации, връзката ви може да се окаже в опасност. Токсичните родители често се опитват да контролират живота на децата си и това затруднява изграждането на здрава и равноправна връзка.

Създават напрежение и конфликти между вас

Никой не иска да бъде в отношения, в които близките на партньора непрекъснато се опитват да създават конфликти. Ако родителите му или ѝ се опитват да настроят вашата половинка срещу вас, като я убеждават, че не им отделя достатъчно внимание или време заради вас, това също е знак за токсично поведение. Манипулациите от тяхна страна могат да доведат до напрежение и дори до конфликти между вас и партньора ви.

В подобна ситуация е важно да обсъдите проблема заедно и да работите заедно върху създаването на граници със семейството му. Ако нещата не се подобрят, може да се наложи да преоцените бъдещето на вашата връзка.

СНИМКИ: Image by zinkevych on Freepik

Image by freepik

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ