Напишете дума/думи за търсене

Октомврийските бебета са специални. Ето защо

Октомври е сред най-забележителните месеци в годината. Ако времето е топло и слънчево, с малко облаци, неговата магия става още по-силна.

Родените през този месец бебета започват пътя си в живота, обгърнати от красотата на есента и с нетърпение очакват предстоящите празници, които следват един след друг – от Хелоуин до Нова година.


Характеристиките на децата, появили се на бял свят през този месец, включват някои интересни аспекти, свързани както със здравето, така и с темперамента им. Те са родени под два знака, които носят силна енергия – Везни (от 22 септември до 23 октомври) или Скорпион (от 24 октомври до 21 ноември).

Везните са известни със своята преданост, организираност и стремеж към баланс, а често проявяват и лидерски умения. От друга страна, октомврийските Скорпиони се отличават с усета си за красивото и своята амбиция, като не отстъпват пред никакви пречки.

Що се отнася до символиката, опалът и турмалинът са рождените камъни на октомврийците. Опалът, според преданията, носи нещастие, ако бъде носен от някой, който не е роден през октомври. За родените през този месец, обаче, той символизира чистота, надежда и любов, като трансформира негативната енергия в положителна. Турмалинът, особено розовият, също е особено подходящ за тях, тъй като се свързва със сърдечната чакра и носи спокойствие и любов.

Родените през този месец носят в себе си романтика. Под влиянието на Венера, те ценят хармонията в отношенията и се стремят към мир в дома си.

От спортна гледна точка, бебетата, родени през октомври, се отличават с добра физическа форма. Изследванията показват, че тези деца се раждат с по-високи нива на витамин D поради по-дългото излагане на слънчева светлина в утробата. Този витамин е от ключово значение за здравината на костите и мускулите, което обяснява защо много октомврийци имат естествена склонност към спорт и активен начин на живот. Според изследване, публикувано в ”International Journal of Sports Medicine”, те имат по-голяма вероятност да станат спортни звезди, тъй като се раждат физически по-силни в сравнение с родените през други месеци. Това ги прави и по-активни от ранна възраст, а също така при тях се наблюдава по-нисък риск от сърдечно-съдови заболявания.

Интересно е също, че бебетата, родени през есента, включително през октомври, често израстват по-високи от тези, родени през други сезони, според проучване на университета в Бристол. Освен това, благодарение на сезонното излагане на полени, те имат по-нисък риск от развитие на алергии и астма по-късно в живота, както сочи австралийско изследване.

Освен физическите си предимства, родените през октомври притежават и усет към бизнес начинания. Мнозина от тях имат талант да управляват финансовите си дела и често се справят забележително добре в света на бизнеса. Те са склонни да откриват възможности и да печелят пари по неочаквани начини, което ги прави успешни предприемачи.

Едно от най-големите им предимства е тяхното психическо здраве. Според статистики, тези хора имат по-ниски нива на депресия и по-малка вероятност да развият психични разстройства като шизофрения или биполярно разстройство. Всъщност, изследванията показват, че октомврийчетата са с по-голям шанс да се радват на добро психично здраве през живота си. Ниските нива на депресия и по-редките случаи на самоубийства при тях са свързани с положителния ефект от есенното слънце и балансирания старт в живота.

В същото време, родените през десетия месец от годината често проявяват силна емоционална интелигентност. Влиянието на есента, когато природата се подготвя за зимния покой, дарява тези хора с по-дълбоки размисли, вътрешно спокойствие и зрялост. Те търсят хармония както в личния, така и в професионалния си живот, като се стремят към стабилност и мир в отношенията си с околните.

Съчетават множество положителни качества – те са здрави, силни, талантливи и емоционално интелигентни. Със своето здраво тяло, буден ум и естествено влечение към красотата и справедливостта, октомврийските бебета имат всички шансове да изградят успешен и балансиран живот, изпълнен с постижения както в личен, така и в професионален план.

СНИМКИ: Image by freepik

Image by Jill Wellington from Pixabay

Image by Jill Wellington from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ