Напишете дума/думи за търсене

11 сигнала, предвещаващи раздяла

След първоначалната романтика във всяка връзка, нещата се променят. Страстните целувки на публични места се заменят със спокойствие и усещане за комфорт, но понякога отношенията се влошават незабелязано.

Ето какви са сигналите за напрежение в брака, които могат да бъдат трудни за преодоляване.

1. Липса на интимност: Ако сексуалният ви живот се е свил от чести контакти до едва няколко пъти в годината, това може да е признак, че емоционалната връзка също е отслабнала. Физическата близост е основна част от партньорските отношения.

2. Фантазии за развод: Мечтаенето за друг живот или за друг партньор не е необичайно, но ако това е постоянно в мислите ви, вероятно връзката не ви удовлетворява както преди.

3. Чувство за самота в компания: Ако сте заедно, но всеки е потопен в собствения си свят и комуникацията е минимална, вероятно нещо във връзката ви липсва. Замислете се какво е било това, което ви е свързвало.

4. Изчезнала радост от общуването: Ако вече не се смеете заедно или споделяте шеги по-рядко, това може да е сигнал, че радостта от общуването се е изпарила.

5. Липса на споделяне на новини: Ако не изпитвате нужда да разкажете на партньора си за важни събития в живота ви, като смяна на работа или новини за семейството, вероятно доверието и близостта са се изпарили.

6. Обръщане на внимание на другите, не на вас: Ако партньорът ви е фокусиран повече върху децата, работата или хобитата си и не ви обръща внимание, това може да създаде усещане за емоционална изолация.

7. Дразнение от дребни навици: Досадни дреболии като шумното дъвчене или навиците му в банята започват да ви изкарват от равновесие. Това може да е знак за натрупано напрежение, което търси начин да излезе наяве.

8. Изневяра: Изневярата рядко може да бъде простена, особено ако е придружена от други проблеми в брака.

9. Чести кавги: Ако спорите за незначителни неща, това показва, че под повърхността се крият дълбоки противоречия, които остават нерешени.

10. Липса на спорове: От друга страна, липсата на кавги може да означава, че проблемите се игнорират, вместо да се обсъждат и решават.


11. Той не вижда проблемите: Ако вашият партньор не забелязва или отрича съществуването на тези признаци, това може да е сигнал, че отношенията са в сериозна криза.


Тези признаци може да не са фатални за връзката, но изискват време, усилия и комуникация, за да бъдат адресирани и преодоляни.

СНИМКИ: Image by Drazen Zigic on Freepik

Image by StockSnap from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ