Напишете дума/думи за търсене

Майка на близнаци ги даде за осиновяване. Липсвал й старият живот

Една жена решава да осинови близнаците на своята снаха, след като тя се отказва от грижите за тях.

Майката осъзнава, че не се справя с отговорностите на родителството и започва да копнее за предишния си живот без деца. Осиновителката разказва своята история в онлайн форум, където търси съвет за странната ситуация в семейството.

"Със съпруга ми винаги сме искали да имаме 3 или 4 деца," споделя тя. След раждането на второто обаче, претърпява хистеректомия, което я лишава от възможността да забременее отново.

”Миналата година, когато нашите деца бяха на 3 и 4 години, решихме да разгледаме опциите за осиновяване или приемна грижа, защото усещахме, че имаме още любов и място за повече деца," продължава тя.

В същия период нейната снаха забременява с близнаци. Тя никога не е имала силно желание да стане майка и новината, че очаква две деца, я изпълва със стрес.

Когато близнаците са на шест седмици, снахата и съпругът ѝ искат да ги оставят на семейството за една вечер, за да отидат на сватба. По-късно същата вечер те съобщават, че са решили да останат в хотел, тъй като празненството продължава по-дълго от очакваното, и попитали дали могат да оставят бебетата за през нощта. Осиновителката и съпругът ѝ нямали нищо против.

Две седмици след това родителите на близнаците организират среща със семейството и признават, че отглеждането на две деца едновременно е много по-трудно, отколкото са си представяли. Те споделят, че им липсва свободата и възможността да правят каквото искат.

”Тогава ни казаха, че знаят за нашето желание да осиновим и ни предложиха да приемем техните деца," разказва жената. Биологичните родители смятат, че това би било най-доброто за всички – те ще могат да виждат децата, когато пожелаят, но без тежестта на родителските задължения.

”Бяхме шокирани," споделя тя. ”Месец по-късно взехме решение, изготвихме документи и те се отказаха от родителските си права. Ние осиновихме близнаците."

Въпреки че осиновителката обожава новите членове на семейството си, тя изпитва трудности в общуването със снаха си. ”Загубих всякакво уважение към тях, след като признаха, че децата са им бреме. Когато ги попитахме какво ще направят, ако ние не ги осиновим, те споменаха, че обмислят частно осиновяване."

Година по-късно обаче, семейството на съпруга ѝ се държи така, сякаш всичко това е напълно нормално.

СНИМКИ: Image by congerdesign from Pixabay

Image by Tawny Nina Botha from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ