Напишете дума/думи за търсене

Брачна халка, изгубена преди 10 години, изплува след урагана „Милтън"

След като ураганът „Милтън" оставя след себе си сериозни разрушения, едно семейство от Флорида се сблъсква с неочаквано радостна находка.

Лаура и Базил Йорио, жители на Палм Бей, напускат дома си, преди стихията да удари крайбрежието на 9 октомври. При завръщането им, обаче, ги чака нещо, което надминава всякакви очаквания.

Докато двойката проверява пораженията, Лаура забелязва метален предмет, проблясващ в калта на двора им. Оказва се, че това е загубената брачна халка на Базил, която той изгубил преди повече от девет години по време на строителен проект.

„Пръстенът стоеше там, леко заровен в пръстта," разказва Лаура. „Първо си помислих, че това е някакъв ключодържател, но се оказа халката."

Двойката е прекарала години в опити да открие пръстена, включително редовно поддържане на двора, но без успех. През цялото това време никой не е забелязвал пръстена, докато сега, след урагана, той отново се е появил.

„В двора сме били хиляди пъти през тези девет години, дори наемаме човек за тревата всяка седмица – и никога не сме го намерили," допълва Лаура. Тя предполага, че самият ураган е разровил земята и е извадил пръстена на повърхността.

„Разбираме, че много хора преживяха тежки моменти заради бурята, и донякъде се чувствам виновна, че се радвам на тази находка, но все пак нещо хубаво се случи," споделя Лаура.

Ураганът „Милтън" удари югозападния бряг на Флорида, като най-засегнат е районът около остров Сиеста Кий. В резултат на стихията загиват поне 16 души, а около 1,5 милиона хора остават без електричество.

СНИМКИ: Image by Thomas Breher from Pixabay

Image by Pexels from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ