Напишете дума/думи за търсене

Хелоуин: защо децата да не използват грим за възрастни

Детското поведение отразява товя на възрастните, но е изпълнено с чистота и въображение. Децата обичат да играят на семейство – с авторитетен баща и грижовна майка, която винаги изглежда безупречно.

В своите игри, които са изпълнени с много фантазия, те често използват козметиката на мама, макар че резултатът може да не е най-добрият – особено при нанасянето на червило и сенки.

Макар тези забавления да са невинни, могат да доведат до проблеми, защото продуктите за възрастни не са подходящи за чувствителната детска кожа. Тъй като тя е особено уязвима към химикали като консерванти и пигменти, както и към силни аромати. Хубаво е да го вземете под внимание, предвид наближаващия празник Хелоуин, на който традиционно се слага страховит макиаж на лицето.

Токсичните вещества обаче лесно проникват през кожата на децата и могат да причинят алергични реакции. Затова детската козметика съдържа предимно органични и натурални съставки – балсами и гланцове за устни с растителни масла, сенки за очи с естествени багрила, лакове на водна основа и аромати с натурален произход. Такива продукти са създадени с грижа за деликатната кожа на най-малките.

Практичните родители могат предварително да подготвят своите деца за Хелоуин, като им осигурят специална козметика. Така не само ще опазят собствените си гримове, но и ще създадат за децата вълнуващо преживяване, вдъхновявайки ги да бъдат креативни и да създадат незабравими костюми на любими герои.

Комплект за рисуване на лице може да превърне всяко дете в пират, супергерой или кралица. Това ще добави допълнителен ефект към техните фантазии и ще направи празника още по-вълнуващ. Малките момичета пък могат да блеснат с детски гланц, който освен че ще добави блясък, ще защити устните им от студ и сухота. 

Децата винаги търсят вниманието на възрастните, като се стараят да покажат колко са изобретателни и големи. Комплект моливи за лице може да отключи тяхната творческа енергия и един ден тези малки художници да станат професионалисти, гримиращи световни звезди. Защо не?

СНИМКИ: Image by senivpetro on Freepik

Image by Huy An Nguyen from Pixabay

Photo by Alesia Kozik

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ