Напишете дума/думи за търсене

Ранни симптоми на бременност, които често пренебрегваме

Мечтаещите за бебе двойки често са нетърпеливи да направят тест за бременност, за да разберат дали опитите са успешни.

Жените, които се опитват да забременеят, са наясно колко вълнуващ, но и изпълнен с тревога, може да бъде периодът на изчакване.

Кръвните тестове могат да потвърдят бременността по-рано, като съкратят времето в очакване, но и те изискват търпение, което често липсва на бъдещите родители. Въпреки това, съществуват някои ранни признаци на зачеване, които могат да подскажат за бъдещата радост още преди да се направи тест. Те са едва доловими или напълно осезаеми, но обикновено остават незабелязани. Още преди да се забави менструалният цикъл или да се покаже положителен резултат на теста, тялото ви започва да подсказва за чудото на новия живот. 

Леко зацапване

Много жени не разпознават зацапването като знак за бременност и го свързват с предменструален симптом. Причината обаче може да бъде имплантационното кървене – когато оплодената яйцеклетка се прикрепя към стената на матката. Обикновено това става между 6 и 12 дни след зачеването и може да бъде придружено от лека болка или спазми, които лесно се бъркат със симптоми на ПМС.

Чувство на топлина


При ранната бременност тялото започва усилено да променя своите процеси, което води до повишаване на базалната температура. Ако усещате топли вълни или горещина, това може да е знак, че се случва нещо ново и важно. Тази промяна не е само субективна – температурата може да бъде измерена, за да се потвърди, че усещанията ви са основателни.


Кървене от носа


Кървенето от носа също може да е сигнал за ранна бременност, въпреки че обикновено се свързва с други състояния. По време на бременността кръвообращението се увеличава, което води до разширяване на съдовете и може да причини кървене от крехките капиляри в носа.

Крампи в неочаквани зони


Крампите са често срещан симптом, но когато се появяват в корема ниско долу без ясна причина, те могат да са признак за началото на бременност. Въпреки че не са особено приятни, тези спазми са нормални за ранния период на бременността и не бива да притесняват бъдещите майки.

Чувство за подут стомах


Ако усещате подуване или тежест в стомаха, това също може да е ранна индикация. Чувството за подуване, породено от хормоналните промени, е сходно с това, което много жени изпитват при ПМС, което го прави трудно за разпознаване като признак на бременност.

Познаването на тези симптоми може да ви даде представа за потенциалната бременност още преди теста да покаже положителен резултат.

СНИМКИ: Photo by Taisiia Stupak on Unsplash

Photo by Anna Deli on Unsplash

Photo by Joeyy Lee on Unsplash

Photo by Febe Vanermen on Unsplash

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ