Ако ви се хапва здравословен шоколадов десерт, който се приготвя бързо и лесно, следващата рецепта ще ви допадне.
Необходими продукти:
3/4 ч.ч. фина извара
2 ч.ч. натрошен черен шоколад (минумум 60%)
Начин на приготвяне:
Постелете тавичка с приблизителни размери 23 x 12 см. Пасирайте изварата до пълна гладкост. Препоръчва се да започнете с ниска скорост и постепенно да я увеличавате.
В голяма купа добавете парченца шоколад. Разтопете на водна баня или загрейте в микровълнова фурна на интервали от 15-30 секунди, като междувременно разбърквате, докато шоколадът се разтопи напълно и стане гладък. Докато разтопеният шоколад е още много горещ, го прехвърлете в блендера.
Бъркайте изварата и шоколада, докато стане напълно гладка и еднородна смес. Прехвърлете сместа в подготвената тавичка. Използвайте шпатулата си, за да изравните повърхността. Докато шоколадът се охлажда, сместа ще продължи да се сгъстява, така че трябва да действате бързо, преди да стане твърде гъста и трудна за работа.
Приберете във фризер, докато стегне напълно. След като замръзне, доведете до стайна температура и след това нарежете на малки парченца с голям остър нож. Съхранявайте в хладилник и консумирайте без угризения.
СНИМКИ: Image by azerbaijan_stockers on Freepik
Коментари (0)
Вашият коментар