Напишете дума/думи за търсене

Лукс, вкус и Michelin блясък с гостуването на френски шеф-готвач в ресторант ADOR

Успехът на това знаково събитие задава нов стандарт за кулинарни преживявания от световна класа в България

Имаше нещо различно във въздуха на София този април. Носеше се аромат на море, на билки от Прованс, на нещо изискано и непознато. Епицентърът? Ресторант ADOR, където в две вечери реалността отстъпи място на кулинарната магия, сътворена от френския майстор със звезда Michelin – Lionel Levy.

Традиция и иновация в чинията

Представете си, че как седите на метри от жълтите павета, а в чинията ви оживява цялото Средиземноморие.

Това не беше просто вечеря, а пътешествие, водено лично от шеф Levy, чиито ръце превръщаха храната в поезия. Започна се с искрящо шампанско и закачлив амюз буш, като увертюра към нещо голямо. Последва експлозия от свежест – домати и синьопер тон, танцуващи с отлежало говеждо и солен шепот на ботарга. А после дойде чудото – „Буябес милкшейк“. Името звучеше като оксиморон, но вкусът... вкусът беше откровение. Сякаш познатата душа на марсилската класика се беше преродила в нова, ефирна форма. Основното ястие – целуната от слънцето риба, обвита в аромат на бергамот и х

рупкав артишок – беше чиста хармония.

Вино, музика и магия: Празник на сетивата под светлината на Бордо и Прованс

В чашите танцуваше вино от Бордо - избрано от изба, достойна за крале и Оскари – Clarence Dillon Wines. А във въздуха плуваше гласът на Жаклин Таракчи, мек като кадифе, рисуващ пейзажи от френската Ривиера.

Истинска емоция, не просто събитие

Това не беше събитие, което се описва лесно. То се изживява. Беше момент, в който София се докосна до звездите – и кулинарните, и небесните!

А ресторант ADOR и хотел InterContinental Sofia не просто вдигнаха завесата към висшата гастрономия, те ни поканиха да влезем в самата приказка. И ние все още сме там, замаяни от сладка еуфория и очакващи следващото вълшебство.

 

  • Ключови думи: