Великденските празници наближават все повече, затова днес ви предлагаме една рецепта, в която основа съставка е козунакът. Вижте я.
Необходими продукти:
1/2 сух козунак
800 мл прясно мляко
5 бр. яйца
1 и 1/3 ч. ч. захар
100 г. захар (за карамела)
1 пакетче ванилия
Начин на приготвяне:
Карамелизирайте 100 грама захар в тава. Наредете отгоре козунака, който предварително е нарязан на филии. Разбийте с миксер яйцата със захарта. Прибавете към тях ванилията и млякото. Изсипете сместа върху козунака и го оставете да попие течността за 15 минути.
Изпечете на водна баня в предварително загрята фурна на 160 градуса. Когато е готов, сладкишът се обръща, нарязва на порции и сервира.
Коментари (0)
Вашият коментар