Времето се затопля все повече, а с това се появява и желанието да хапнем сладолед. За бъде вкусен обаче, не е нужно да е закупен от магазина
Можете да си го приготвите и сами вкъщи по-лесно, отколкото предполагате. Лакомството не само, че ще бъде повод за събиране на цялото семейство, а и ще предвизвика възхита у всеки, който го опита.
Необходими продукти:
500 мл. пълномаслено прясно мляко
3 яйца
100 гр. пудра захар
100 гр. захар
2 ванилии
500 мл. пълномаслена течна сметана
2 цели шоколада
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват добре заедно с пудрата захар и ванилията. Половината прясно мляко се сипва към тях при непрекъснато разбиване с миксер. Получената смес се налива в останалото прясно мляко и пак се разбива.
След това я слагате на котлона да се вари в продължение на няколко минути, като през цялото време бъркате. При сваляне от котлона е нужно сместа да изстине напълно.
Разбийте течната сметана със захарта на пухкав сняг и внимателно я смесете с яйчната смес, като разбивате пак с миксер.
Прехвърлете в подходящ съд за замразяване и сложете сместа във фризера за 3 часа. През един час на 3-4 пъти изваждайте сладоледа и го разбивайте с миксер. Така ще избегнете образуването на кристали. При последното разбиване добавете ситно натрошения натурален шоколад.
Коментари (0)
Вашият коментар