Приисквало ли ви се е някога да си хапнете от пухкавите палачинки, които виждаме само по филмите? Те са по-малки от стандартните и изглеждат наистина доста сочни
Това са американски палачинки, които най-често се сервират с кленов сироп. При нас кленовият сироп не е сред най-използваните овкусители към храната, но затова пък е важно да се знае, че има чудотворно действие при отслабване. С кленов сироп или без, американските палачинки са удоволствие за цялото семейство. Ето как да си ги приготвите в български вариант с пълнозърнесто брашно.
Необходими продукти:
400 г. пълнозърнесто брашно
300 мл. прясно мляко
2 яйца
60 г. масло
2 с.л. пудра захар
1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Брашното се смесва с бакпулвера в голяма купа. Отделно се разбиват яйцата, прясното мляко, пудрата захар и разтопеното масло. Сместа се добавя към брашното и се разбива до получаване на хомогенна смес.
Загрява се съвсем леко намаслен тиган на умерен котлон и в него се изсипва малка част от палачинковата смес. Докато палачинките се пекат, температурата се намалява, за да не прегорят.
Палачинките се сервират с мед, кленов сироп, шоколад или друго лакомство по избор. Могат да се използват и като основа, на която да поставите бърканите си яйца сутрин.
1. Не става да са "американски" (или да подразбираме задължително щатите, щото такава държава и нация няма); 2. За който се сетил, че има такъв континент: Северно- или Южно- такива?; 3. И последно какви са палачинките, защото няма как да са "американски"? А след като няма как, защо ги обявявате за такива?!