Напишете дума/думи за търсене

Ароматен ориз с тиква

Пролетта наближава все повече и имаме още малко време, в което да се порадваме на тиквата в менюто. Предлагаме ви рецепта за ароматен ориз, към който можете да е добавите. Ястието е подходящо както за обяд за децата, така и за вкусна гарнитура към вечерята

Необходими продукти:

200 г. тиква 

1 глава лук 

200 г. ориз

400 мл. зеленчуков бульон

100 гр. рендосан кашкавал

кубче масло

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете тиквата на кубчета. Сварете я за около 10-15 минути. Задушете лука в маслото на слаб огън. Добавете ориза и варете в продължение на половин час, като междувременно постепенно сипвате бульона. 

На 20-ата минута добавете предварително сварената тиква. Когато оризът напълно поеме течността и стане сочен, добавете кашкавала. Всичко това намачкайте, докато продуктите на се "разтопят".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ