Пролетта наближава все повече и имаме още малко време, в което да се порадваме на тиквата в менюто. Предлагаме ви рецепта за ароматен ориз, към който можете да е добавите. Ястието е подходящо както за обяд за децата, така и за вкусна гарнитура към вечерята
Необходими продукти:
200 г. тиква
1 глава лук
200 г. ориз
400 мл. зеленчуков бульон
100 гр. рендосан кашкавал
кубче масло
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете тиквата на кубчета. Сварете я за около 10-15 минути. Задушете лука в маслото на слаб огън. Добавете ориза и варете в продължение на половин час, като междувременно постепенно сипвате бульона.
На 20-ата минута добавете предварително сварената тиква. Когато оризът напълно поеме течността и стане сочен, добавете кашкавала. Всичко това намачкайте, докато продуктите на се "разтопят".
Коментари (0)
Вашият коментар