Най-важната част от приготвянето на перфектното суфле е да спазите стриктно точното време и градуси
Необходими продукти:
2 с.л. какао
5 бр. белтъци
300 г. шоколад
5 бр. яйца
250 г. масло
200 г. брашно
200 г. пудра захар
Начин на приготвяне:
Яйцата и половината пудра захар се разбиват. Прибавя се брашното и разбиването продължава. Шоколадът се натрошава на парченца и се разтопява на водна баня заедно с маслото. Сместа се прибавя към останалите продукти.
Накрая разбивате белтъците и пудрата захар и прибавяте и тях. Сместа се разпределя в намаслени и поръсени с какао формички. Загрейте фурната на 220 градуса. Изпечете на същата температура за точно 11 минути. Най-важната част от приготвянето на перфектното суфле е да спазите стриктно точното време и градуси. След като извадите кексчетата от фурната, изчакайте няколко минути и тогава внимателно отделете от формичките.
Кексчетата, които не сте изпекли, замразете във фризера. Така винаги ще имате десерт под ръка. Достатъчно е да размразите за 30 минути и да го изпечете според същите указания.
Коментари (0)
Вашият коментар