Необходими продукти:
4 с.л. нишесте
400 мл. прясно мляко
2 яйца
1/2 ч.ч. захар
малини
Начин на приготвяне:
Разбъркайте нишестето с половината от захарта. След това добавете към тях предварително разбитите яйца и разбийте много хубаво. Целта е да не остане нито една буца.
Останалата част от захарта се добавя към прясното мляко. Сложете двата продукта в подходящ съд и след това на котлона. Когато млякото кипне, вземете черпак и сипвайте от него по малко към сместа с нишестето, яйцата и захарта. Добавянето на млякото трябва да става при непрекъснато бъркане и на тънка струйка, за да не се пресекат яйцата.
Върнете цялата смес обратно в съда на котлона, намалете го и оставете да покъкри, докато се сгъсти, като отново не спирате да бъркате. Приберете го в хладилника, докато се охлади и е готов за сервиране. Добавете малините едва тогава, за да сте сигурни, че няма да пуснат червена боя върху крема.
Коментари (0)
Вашият коментар