Необходими продукти:
За еклерите:
1 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно
4 бр. яйца
За крема:
1 пакетче крем нишесте с вкус ванилия
захар
1 л. прясно мляко
Начин на приготвяне:
След като водата и олиото заврат на котлона, добавете брашното и бъркайте, докато сместа не стане гладка и гъста. След като изстине, добавете яйцата и разбийте добре. Ще се получи лепкаво тесто подобно на това за приготвяне на мекици.
С лъжица се оформят малки топчета - еклерчета, които се поставят в намаслена тава. Печете на 200 градуса за 30 минути.
Крема пригответе по описаните инструкции на пакетчето с нишесте. За препоръчване е да смесите прахчето в прясно мляко, а не във вода. Така вкусът ще е по-наситен.
След като са готови, разрежете еклерите през средата и ги напълнете с крема. Поръсете ги с пудра захар.
Коментари (0)
Вашият коментар