Напишете дума/думи за търсене

Ябълкови гофрети

Необходими продукти:

40 г. масло

1 с. л. захар

1 яйце

75 г. брашно

1 щипка бакпулвер

75 мл. ябълков сок

1 ябълка

Начин на приготвяне:

Разбийте на пяна маслото и захарта. Добавете жълтъка и разбъркайте. Брашното и бакпулверът се смесват отделно и едва след това се прибавят към сместа. Добавя се сок, колкото да се получи гъста маса, подходяща за оформяне на гофрета. Обелете ябълката, настържете я и я прибавете към тестото. Разбийте белтъка от яйцето и го сложете най-накрая.

Намазнете гофретника със съвсем малко масло или олио със салфетка или готварска четка и изпечете гофретите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ