Събота е ден, в който можем да поглезим сетивата си и да си позволим малки прегрешения при хапването. Този съботен сладкиш с кроасани и ягоди и перфектен за цялото семейство и със сигурност ще събере всички около масата.
Необходими продукти:
1 тарелка ягоди
крем нишесте вкус ягода
1 л. прясно мляко
1 ч.ч. захар
желатин
5 големи кроасана
Начин на приготвяне:
Пригответе нишестето по описаните на опаковката правила с прясно мляко. Когато то заври, прибавете захарта и при непрекъснато бъркане сложете разтвореното в половин ч.ч. прясно мляко нишесте. След като се сгъсти, свалете от котлона и изчакайте да изстине.
Нарежете кроасаните по дължина и наредете колкото се може равномерно в малка тавичка. Залейте ги с топлата смес. Междувременно пригответе на котлона желатин. Нарежете ягодите и с тях украсете тортата. Полейте ги с желатина, за да запазят свежестта си. Приберете сладкиша в хладилника за поне 5-6 часа, за да стегне хубаво и да може да се разрязва и сервира лесно, без да се разпадат парчетата.
Коментари (0)
Вашият коментар