Необходими продукти:
4 пилешки гърди
3 големи точени кори, печени на сач
2 снопчета фиде
2 ч.ч. пилешки бульон
125 г. краве масло
2-3 с.л. олио
2 щипки млян черен пипер
3 щипки сол
За заливката:
125 г. краве масло
4 ч.ч. пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се вари в подсолена вода, като се запазва бульонът. Нарязваме го на ситно. В тиган разтопяваме половината от маслото и добавяме олио. Запържваме до златисто предварително натрошеното фиде. Прибавяме пилешките кубчета и 2 ч.ч. от бульона. Поръсваме със сол и черен пипер и задушаваме.
Режем всяка една от корите на квадратчета около 10 см. Поставяме по една лъжица от задушената смес във всяко от тестените квадратчетата. Загъваме навътре крайчетата, така че да се получи малка торбичка.
Подреждаме получилите се бохчи в кръгла тава. Печем във фурна на 200 градуса за около 40 мин. Приготвяме маслена заливка от останалия около 4 ч.ч. пилешки бульон и другата половина от маслото. Загряваме на котлона, докато маслото се разтопи. Поливаме върху изпечените бохчи. Хубаво е да престоят поне час преди сервиране.
Коментари (0)
Вашият коментар