Необходими продукти:
сол
1 ч.ч. захар
2 яйца
1/2 пакет разтопено масло
1 ванилия
настъргана лимонова кора
орехи
стафиди
За закваската:
1 с.л. суха мая
1/2 ч.ч. прясно мляко
безглутеново брашно
Начин на приготвяне:
Закваска: 1 с.л. суха мая се смесва с 1/2 ч.ч. топло прясно мляко, 1 ч.л. захар и малко безглутеново брашно, за да шупне.
След това в 300 гр. безглутеново брашно се прави кладенче и вътре се изсипва шупналата мая, щипка сол, 1 ч.ч. захар, 2 разбити яйца и 1/2 пакетче разтопено масло. Разбърква се, добавя се 1 ванилия и настъргана лимонова кора. Замесва се и се оставя да втаса до увеличаване на обема. Сложете орехи и навийте на плитка или на топки или на руло. Намажете с жълтък и поръсете със захар. Изпечете в леко загрята фурна на 170 градуса за около 45 минути.
Коментари (0)
Вашият коментар