Необходими продукти:
200 гр. брашно
50 гр. нишесте
125 гр. захар
1 ч.л. бакпулвер
2 бр. яйца
125 гр. масло
1 бр. лимон
За глазурата:
200 гр. пудра захар
1-2 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Лимоновата кора се настъргва и се изстисква сока на цитруса. От него се отделят 1-2 с.л. за глазурата. Смесват се брашното, нишестето и бакпулвера. Към тях се прибавят кората и сока на лимона, мекото масло, захарта и яйцата. Всичко се разбива добре с миксер. Формата за печене се намазнява и се поръсва с брашно. Пече се около 40 минути до зачервяване на 180 градуса. Намазва се със захарната лимонова глазура.
Коментари (0)
Вашият коментар