Напишете дума/думи за търсене

Пролетен сладкиш с лимони

Необходими продукти:

200 гр. брашно

50 гр. нишесте

125 гр. захар

1 ч.л. бакпулвер

2 бр. яйца

125 гр. масло

1 бр. лимон

За глазурата:

200 гр. пудра захар

1-2 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

Лимоновата кора се настъргва и се изстисква сока на цитруса. От него се отделят 1-2 с.л. за глазурата. Смесват се брашното, нишестето и бакпулвера. Към тях се прибавят кората и сока на лимона, мекото масло, захарта и яйцата. Всичко се разбива добре с миксер. Формата за печене се намазнява и се поръсва с брашно. Пече се около 40 минути до зачервяване на 180 градуса. Намазва се със захарната лимонова глазура.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ