Необходими продукти:
1 пакет бишкоти
500 гр. маскарпоне
200 гр. подсладена сладкарска сметана
2 ч.ч. почистени ягоди
1 ч.ч. мляко с какао
7 с.л. захар
какао за поръсване
Начин на приготвяне:
Ягодите се пюрират и се разбъркват с маскарпонето. Сметаната се разбива с миксер със захарта и се добавя към ягодовата смес. Бърка се до получаване на пухкав крем.
В купа се слага топлото какао и бишкотите се топват за кратко. Редят се в продълговата тавичка на един ред. Върху тях се изсипва половината от приготвения крем. Реди се втори пласт бишкоти и отгоре се изсипва останалият крем. Тавичката се покрива с фолио и се оставя в хладилник за 24 часа. След това се изважда и поръсва с какаото.
Коментари (0)
Вашият коментар