Необходими продукти:
пакет готови палачинки за тортила
шарена сол
зехтин
пилешко филе
черен пипер
лимон
краставици
домати
царевица
масло
крема сирене
Начин на приготвяне:
Мариновайте за половин час нарязаното на тънки ивици пилешко филе в смес от зехтин, лимонов сок и черен пипер. Запържете късчетата до златисто в малко зехтин. В същата мазнина сложете шарена сол и запържете за половин минута палачинките от едната страна. След това поставете всяка от тях върху парче алуминиево фолио.
Намажете ги с крема сирене и поставете в средата месото, зеленчуците и царевицата. Тя трябва да бъде предварително задушена в 1 с.л. масло и подрправена с обикновена и шарена сол.
Завийте палачинките, като ги запечатвате в долната им част, за да не се изсипе съдържанието. След това увийте добре с фолио и ги оставете да починат за 10 минути. Сервирайте всяка тортила, разрязана на две през средата, гарнирана с готов начос по желание.
Коментари (0)
Вашият коментар