Напишете дума/думи за търсене

Гергьовденски домашен хляб

Необходими продукти:

500 гр. брашно

1 ч.л. сол

1 ч.л. захар

100 гр. масло

100 мл. прясно мляко

20 гр. мая

3 яйца

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява със солта и захарта и се прави кладенче. Разтопява се маслото и се смесва с млякото. Охлажда се и в него се разтваря маята. Изсипва се в кладенчето и се омесва. Оставя се да втаса половин час.

След това се добавят разбитите яйца като от тях се оставя един жълтък за намазване. Меси се около 10 минути. Оставя се да втаса за 1 час, след което отново се премесва и се слага в намазнена тава. Украсява се и се оставя отново да втаса за половин час. След това се намазва с жълтъка и пече на 200 градуса за около 30 минути.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ