Напишете дума/думи за търсене

Има ли билки, които трябва да избягваме през бременността?

Хубаво е да не прекалявате с лайката и ментата, защото те могат да доведат до кървене. Разбира се, само когато са в наистина големи количества.

Храненето по време на бременноста понякога може да се окаже по-сложно и от реденето на Кубчето на Рубик. Така е, защото всяка бъдеща майка иска да даде най-доброто за своето бебе, още докато то е в корема. Оттам възниква въпросът кое е правилно и кое не. Чудите се за всяко нещо, което слагате в устата си и предварително изчитате куп информация. 

И така се изненадвате все повече от ползите и вредите на различните храни през 9-те месеца. Билките - на пръв поглед нещо наистина полезно, всъщност се оказва, че също попадат в графата на веществата, с които трябва да внимаваме. Или поне някои от тях. Вижте кои са те и защо.

Избягвайте мащерката, листата от малина, салвията, копривата, шапичето, овчарската торбичка, белият имел, женското биле, магданоза, босилека, дивисила, розмарина, копъра, канелата и шафрана. Или поне не ги приемайте в големи количества. Те са маточни стимуланти и предизвикват контракции на матката, което може да доведе до спонтанен аборт.

Хубаво е да не прекалявате също така с лайката и ментата, защото те водят до кървене. Попринцип се изпозлват най-често за регулуиране на менструацията. Ето защо не са препоръчителни през бременността. Разбира се, можете да си позволите чай от мента веднъж на няколко дни, за да се успокоите и да спите по-добре. Не е фатално.

Внимавайте също и с билки като жълт кантарион, маточина, глухарче, черна боровинка, жасмин и жен шен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ