Начин на приготвяне:
6 бр. картофи
1 бр. патладжани
600 гр. кайма
1 глава лук
червен пипер
сол
риган
За заливката:
8 с.л. брашно
1/2 кафена чаша прясно мляко
сол
индийско орехче
зехтин
масло
Начин на приготвяне:
Лукът се запържва в зехтина заедно с каймата, докато сместа стане на трохи. Подправя се със сол, червен пипер и риган. Картофите се обелват и нарязват на шайби, дебели около 1 см. Патладжанът се реже на също толкова дебели шайби.
Тавата се намазва със зехтин. Нарежда се ред картофи, а след това ред патладжани. Изсипва се каймата и се разпределя равномерно. Слага се ред патладжани и се завършва с картофи. Слага се фолио и се пече за малко повече от час на 180 градуса.
Заливката се приготвя, като брашното се запържва в смес от масло и зехтин. Изсипва се млякото при непрекъснато бъркане. Накрая се подправя със сол и индийско орехче. Сосът се излива в тавата, заглажда се и се пече отново, докато стане златист.
Коментари (0)
Вашият коментар