Необходими продукти:
500 гр. пилешко бон филе
олио
1/2 глава лук
200 гр. сини сливи
2 с.л. доматено пюре
2 с.л. брашно
1 ч.л.
сол
черен пипер
магданоз
Начин на приготвяне:
Измиваме филето и режем всяко парче на две. Запържваме го на слаб огън в 6 с.л. олио, докато побелее и се запечата, без да е златисто. Към него прибавяме половин глава лук, нарязан на ситно. Задушаваме ги, а след това слагаме брашното, пюрето и червения пипер.
Заливаме с вряла вода и оставяме да къкри на бавен огън, докато накисваме сливите в съд с вода за няколко минути. През това време подсоляваме яхнията и слагаме черен пипер на вкус. След това пускаме вътре накиснатите сини сливи и оставяме да ври, докато водата не се изпари достатъчно. По желание ястието се сервира с пресен магданоз, поръсен отгоре.
Коментари (0)
Вашият коментар