Необходими продукти:
250 гр. брашно
180 гр. масло
180 гр. захар
2 яйца
150 мл. прясно мляко
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. ванилия
250 гр. малини
8 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Разтопеното масло, захарта и яйцата се разбиват. Добавя се прясното мляко и предварително смесните брашно, ванилия и бакпулвер. Всичко се разбива до получаването на хомогенно тесто.
В тавичка се изсипва част от тестото, а отгоре се поръсват равномерно измитите и подсушени пресни малини и отново се залива с част от тестото. Това се повтаря 2 или 3 пъти до изчерпване на количествата. Завършва се със слой от тесто.
Десертът се поставя в предварително загрята до 180 градуса фурна и се пече около час. Проверява се дали е готов с клечка за зъби. Ако тя излиза суха от кекса, значи е готов. По желание десертът се поръсва с още пресни малини и кокосови стърготини при поднасянето.
Коментари (0)
Вашият коментар