Необходими продукти:
6-7 големи картофа
5-6 супени лъжици олио
сол
черен пипер
червен пипер
копър
масло
пармезан
Начин на приготвяне:
Добавяме всички подправки към олиото и ги разбъркаме добре, като сместа трябва да е разположена на дъното на средно голяма тава. Нарязваме картофите, които сме измили и обелили. Режем ги наполовина и ги редим с "дупето" нагоре в мазнината. С помощта на готварска четчица ги намазваме хубаво и отгоре, а след това поръсваме с пармезан и на места пускаме парченца масло, което да се разтопи при печенето. Накрая надупчваме с вилица, за да може парата да излиза от тях по-лесно. Печем до почервеняване на 200 градуса.
Коментари (0)
Вашият коментар