Напишете дума/думи за търсене

Поширани круши в ябълков сайдер

СНИМКА: http://www.seriouseats.com/

Необходими продукти за 2 порции:

2 големи круши

250 мл. ябълков сайдер

150 мл. портокалов сок

1 ч.л. канела

1 пакетче ванилия

1 с.л. гръцки йогурт

2 с.л. филирани бадеми

Начин на приготвяне:

Обелете крушите. Разрежете ги на две и почистете от семките. В тенджера изсипете сайдера, портокаловия сок и оставете да заври на бавен огън. Когато кипнат, добавете канелата и ванилията, а след това пуснете вътре крушите. На намален котлон трябва да се сварят за 20 минути.

Изведете плодовете и ги отцедете. Изсипете сместа, в която сте варили, но оставете съвсем малка част на дъното, с която да залеете крушите при сервиране. Сложете по две половинки в чиния, залейте и сложете по 1 с.л. йогурт върху всяка порция. Накрая поръсете в филираните бадеми и сервирайте.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ