Напишете дума/думи за търсене

Пълнени чушки с лазаня

СНИМКА: http://foodwhine.com/

Необходими продукти за 4 порции:

4 големи чушки за пълнене

1 глава лук - нарязан на ситно

500 гр. кайма

1 ч.л. сол

1 ч.л. черен пипер

1 консерва домати

1 консерва доматено пюре

400 гр. крема сирене

100 гр. настърган пармезан

1 яйце

4 сварени ленти лазаня

100 гр. сирене моцарела

1 с.л. зехтин

1 стрък нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете чушките и ги наредете в тавичка. Изпечете ги за 20 минути на 180 градуса. В тенджера запържете лука в малко олио и прибавете каймата. Запържете, докато не стане на трохи (като при приготвяне на мусака). Овкусете със солта и пипера и прибавете доматите от консерва и доматения сос. Оставете да заври и премахнете от котлона.

В отделен съд смесете крема сиренето, пармезана, магданоза и яйцето. Нарежете на квадрати лентите лазаня. Започнете да взимате по една чушка и в нея нареждайте, както следва: 1 лъжица от доматената смес, 1 квадрат лазаня, 1 лъжица от бялата смес, 1 квадрат лазаня, отново 1 лъжица от доматената смес и така, докато чушката не се напълни. Накрая се завършва с течна смес, покрита с настърган пармезан. Чушките се доизпичат за още 20 минути на 180 градуса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ