Необходими продукти за 4 порции:
4 големи чушки за пълнене
1 глава лук - нарязан на ситно
500 гр. кайма
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1 консерва домати
1 консерва доматено пюре
400 гр. крема сирене
100 гр. настърган пармезан
1 яйце
4 сварени ленти лазаня
100 гр. сирене моцарела
1 с.л. зехтин
1 стрък нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете чушките и ги наредете в тавичка. Изпечете ги за 20 минути на 180 градуса. В тенджера запържете лука в малко олио и прибавете каймата. Запържете, докато не стане на трохи (като при приготвяне на мусака). Овкусете със солта и пипера и прибавете доматите от консерва и доматения сос. Оставете да заври и премахнете от котлона.
В отделен съд смесете крема сиренето, пармезана, магданоза и яйцето. Нарежете на квадрати лентите лазаня. Започнете да взимате по една чушка и в нея нареждайте, както следва: 1 лъжица от доматената смес, 1 квадрат лазаня, 1 лъжица от бялата смес, 1 квадрат лазаня, отново 1 лъжица от доматената смес и така, докато чушката не се напълни. Накрая се завършва с течна смес, покрита с настърган пармезан. Чушките се доизпичат за още 20 минути на 180 градуса.
Коментари (0)
Вашият коментар