Напишете дума/думи за търсене

Печена сьомга със спанак и яйце на фурна

СНИМКА: BuzzFeed.com

Необходими продукти:

2 средно големи филета сьомга

2 яйца

500 гр. спанак

зехтин

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

В тавичка наредете легло от измития спанак и го полейте обилно със зехтин. Овкусете със солта листата и ги разбъркайте добре. След като спанакът поеме хубаво от мазнината, отгоре сложете филетата сьомга и ги поръсете с още малко сол и черен пипер. По желание върху тях можете да поръсите листенца мента и да нарежете кръгчета лимон.

Счупете отстрани две яйца върху спаначените листа. След това сложете тавичката в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. Ако разполагате с по-малки съдове за печене - например от глина, можете да разделите двете филета с по едно от яйцата в тях и да поднесете направо в съда за готвене за по-оригинално. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ