Необходими продукти:
2 средно големи филета сьомга
2 яйца
500 гр. спанак
зехтин
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
В тавичка наредете легло от измития спанак и го полейте обилно със зехтин. Овкусете със солта листата и ги разбъркайте добре. След като спанакът поеме хубаво от мазнината, отгоре сложете филетата сьомга и ги поръсете с още малко сол и черен пипер. По желание върху тях можете да поръсите листенца мента и да нарежете кръгчета лимон.
Счупете отстрани две яйца върху спаначените листа. След това сложете тавичката в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. Ако разполагате с по-малки съдове за печене - например от глина, можете да разделите двете филета с по едно от яйцата в тях и да поднесете направо в съда за готвене за по-оригинално.
Коментари (0)
Вашият коментар