Необходими продукти:
100 гр. пуешко месо
1 малка глава лук
1 малък морков
1 среден картоф
½ к.ч елда
магданоз
масло
Начин на приготвяне:
Пуешкото месо се сварява предварително в малко вода, половин глава лук, половината морков и 2-3 стръка магданоз. Месото се изважда, нарязва се на дербно, а бульонът се прецежда и запазва за по-късно.
Лукът се нарязва на дребно и се задушава с настъргания морков в малко вода и олио
Долива се бульонът от варенето и се прибавя нарязаното пуешко месо. Прибавя се обеленият и нарязан на кубчета картоф и супата се оставя да ври на бавен огън. Когато картофите омекнат, се добавя изчистената и измита елда Супата се оставя още няколко минути на котлона до пълното сваряване на продуктите. Накрая ястието се подправя с магданоз и масло
Коментари (0)
Вашият коментар