Необходими продукти за 6 порции:
3 картофа
6 ленти бекон
100 гр. сирене чедър
6 яйца
1 шепа ситно нарязан лук (зелен)
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и разрежете всеки от тях на две половини. Издълбайте ги с помощта на лъжица от двата края, за да станат като фуния, която е отворена и от двата края. Хубаво е картофите, които използвате, да са по-продълговати, за да се получи по-добре формата.
Наредете издълбаните фунии върху хартия за печене и увийте всяка от тях с лента бекон. Печете за 45 минути на 200 градуса. Извадете и сложете във всяка фуния сирене чедър и счупете по едно яйце отгоре, за да завършите. По желание можете да поръсите с малко зелен лук. Върнете във фурната за 6 до 12 минути на 200 градуса.
Коментари (0)
Вашият коментар