Необходими продукти:
1 кг кайма
200 гр. ориз
1 глава лук
1 сушена сладка чушка
сол и черен пипер на вкус
1 шепа чубрица
20 листа от кисело зеле
няколко свински ребра
Начин на приготвяне:
Каймата се омесва заедно със ситно нарязания лук, подправките и ориза. В зелевите листа се слага количество около 1 препълнена супена лъжица. На дъното на голям глинен съд се нареждат свинските ребра. Сармите се подреждат върху тях. Най-отгоре се поставят няколко цели зелеви листа и се притискат с чиния.
Заливат се със смес от зелев сок и вода 1:1. Пече се на умерен огън в продължение на 2 часа на умерена температура около 180 градуса.
Коментари (0)
Вашият коментар