Необходими продукти:
500-600 гр. тиква
1 морков
3 средно големи картофа
2 с.л. зехтин
сол
черен пипер
овесени ядки за поръсване
Начин на приготвяне:
Измивате, обелвате и нарязвате тиквата на средно големи парчета. Обелвате и нарязвате картофите и моркова. След това овкусявате всичко това със зехтин, сол и черен пипер.
Слагате всички продукти да се варят в 1,5 л. вода за 10 минути, докато омекнат. След като изстине, отваряте капака и отцеждате по-голямата част от водата в съд. Пасирате продуктите и ако стане прекалено гъсто, връщате част от отделения бульон обратно в сместа, докато се получи подходяща супена консистенция. Ястието се поднася с 1-2 с. л. фини овесени ядки.
Коментари (0)
Вашият коментар