Напишете дума/думи за търсене

Крем супа от тиква и овесени ядки

Необходими продукти:

500-600 гр. тиква

1 морков

3 средно големи картофа

2 с.л. зехтин

сол

черен пипер

овесени ядки за поръсване

Начин на приготвяне:

Измивате, обелвате и нарязвате тиквата на средно големи парчета. Обелвате и нарязвате картофите и моркова. След това овкусявате всичко това със зехтин, сол и черен пипер.

Слагате всички продукти да се варят в 1,5 л. вода за 10 минути, докато омекнат. След като изстине, отваряте капака и отцеждате по-голямата част от водата в съд. Пасирате продуктите и ако стане прекалено гъсто, връщате част от отделения бульон обратно в сместа, докато се получи подходяща супена консистенция. Ястието се поднася с 1-2 с. л. фини овесени ядки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ