Необходими продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар
300 гр. брашно
15 гр. бакпулвер
125 мл. олио
3 едри ябълки
1/2 ч.ч. орехови ядки
1/2 ч.ч. канела
1 пакетче ванилия
пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата и захарта в купа. Прибавете олиото и смесете. Разбъркайте брашното с канелата, бакпулвера и ванилията. Пресейте ги, за да се смесят добре. Настържете ябълките.
Добавете към яйцата 1/3 от брашното с канелата и бакпулвера. Разбъркайте с лъжица сместа. Не бъркайте много и добавете половината от настърганите ябълки. Отново добавете 1/3 от брашното и разбъркайте. Прибавете втората половина на ябълките и разбъркайте. Прибавете последното брашно и орехите, които предварително сте натрошили. Разбърквате.
Печете на 180 градуса в намазнена форма, поръсена с брашно. Фурната трябва да е загрята и отгоре и отдолу. Извадете при готовност. Проверете предварително с клечка за зъби.
Коментари (0)
Вашият коментар