Необходими продукти:
1 с.л. зехтин
2 нарязани на кубчета пилешки гърди
3 скилидки чесън, нарязани на дребно
400 мл. пилешки бульон
235 мл. сметана за готвене
455 гр. пене
2 кафени чаши пармезан
Начин на приготвяне:
Запържете пилето в зехтина, като внимавате да не става златисто, а само да побелееи стегне. Добавете към него чесъна, бульона и сметаната. Добавете пенето, което не трябва да е сварено предварително. В тигана има достатъчно течност, в която то ще се свари. Гответе, докато течността не се изпари достатъчно и консистенцията не стане гъста - във вид на паста със сметанов сос. Трябва да сложите настъргания пармезан малко преди да свалите ястието от котлона. Така миризът и вкусът на сиренето ще се слее по-добре с пастата.
Коментари (0)
Вашият коментар