Напишете дума/думи за търсене

Лесно за приготвяне пене с пиле

Необходими продукти:

1 с.л. зехтин

2 нарязани на кубчета пилешки гърди

3 скилидки чесън, нарязани на дребно

400 мл. пилешки бульон

235 мл. сметана за готвене

455 гр. пене

2 кафени чаши пармезан

Начин на приготвяне:

Запържете пилето в зехтина, като внимавате да не става златисто, а само да побелееи стегне. Добавете към него чесъна, бульона и сметаната. Добавете пенето, което не трябва да е сварено предварително. В тигана има достатъчно течност, в която то ще се свари. Гответе, докато течността не се изпари достатъчно и консистенцията не стане гъста - във вид на паста със сметанов сос. Трябва да сложите настъргания пармезан малко преди да свалите ястието от котлона. Така миризът и вкусът на сиренето ще се слее по-добре с пастата. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ