Необходими продукти:
2 шепи коприва
1 връзка лапад
1 глава лук
1 стрък пресен чесън
200 мл доматен сок
1 кафена чаша ориз
80 гр. масло
3 с.л. брашно
черен и червен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Копривата и лапада измиваме и кипваме за секунди. Отцеждаме и нарязваме на ситно. Лука и чесъна нарязваме и задушаваме в маслото.
Добавяме нарязаните лапад и коприва. Разбъркваме, добавяме брашното и червения пипер. Подправяме, посоляваме и заливаме с доматения сок. Бъркаме няколко минути, след което заливаме с гореща вода. Щом заври, добавяме почистения и измит ориз. Варим до готовност на ориза и до желана гъстота.
Коментари (0)
Вашият коментар