Необходими продукти:
400 гр. филе от сьомга
2 яйца
4 филийки хляб
1/4 връзка копър
1/4 връзка магданоз
1/2 ч. л. сух риган
2 стръка пресен лук
сок от 1/2 лимон
1/4 ч. л. червен пипер
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Филето от сьомга се нарязва на много ситни кубчета, а след това се смесва с нарязаните копър, магданоз и лук. Към тях се прибавя меката част на хляба на трохи. Добавят се 1 яйце и 1 белтък, овкусява се със сол и черен пипер на вкус, пушения пипер, лимоновия сок и ригана.
Сместа се разбърква хубаво и от нея се оформят кюфтета. Подреждат се в тава, намазана със зехтин или върху хартия за готвене. Пекат се 10 минути в загрята на 200 градуса фурна, след което се обръщат и се пекат до пълна готовност.
Коментари (0)
Вашият коментар