Необходими продукти:
400 гр. леща
? чаша зехтин
1 с.л. млян чесън
1 глава лук
1 л. вода
1 морков
1 щипка сушен риган
1 щипка стрит розмарин
2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете лещата. След като е омекнала, я отцедете от водата. Загрейте зехтина в голяма тенджера. В него запържете чесъна, лука и морковите. Разбърквайте непрекъснато. Добавете лещата към зеленчуците, след като са омекнали. Залейте с водата. Добавете подправките и оставете да заври. След като заври, оставете да покъкри на намален огън.
Разбърквайте от време на време. Малко преди да е готово добавете доматите, заедно със солта и черния пипер. Покрийте и оставете да покъкри за още 15-20 минути. Ако супата стане много гъста, разредете с малко вода.
Коментари (0)
Вашият коментар