Напишете дума/думи за търсене

Защо е важно да включите пълнозърнест хляб в менюто си, когато сте бременна?

Един от най-полезните продукти, които бременните трябва да включват в менюто си, е пълнозърнестият хляб.

 Той помага за контрол нивото на холестерола и за по-добро кръвообращение. Източник е на фибри, желязо и на фолиева киселина. Освен това се препоръчва като лекарство срещу хемороиди. Те са проблем, от който се оплакват много бъдещи майки. Също така тестеното изделие е сред храните, които съдействат за образуването на плацентата.

Пълнозърнестият хляб може да ви осигури добра доза фибри и хранителни вещества, а едновременно с това и здравословни въглехидрати. Само по себе си пък пълнозърнестото брашно е отличен начин да си набавите цинк.

Освен всички изброени досега предимства, тази храна ще ви помогне и за регулиране на метаболизма. През деветте месеца голяма част от бъдещите майки се оплакват от затруднено ходене до тоалетна и запек. Консумирането на пълнозърнести храни в комбинация с овесени ядки са закуска ще ви облекчи и ще направи изхождането възможно. Все пак не забравяйте да пиете и достатъчно вода, за да подпомогнете този процес.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ